Poznaj naszych bohaterów

Hochland Kanapkowy czekoladowy

Jestem Super Choco i mam moc osładzania życia oraz poprawiania nastroju! Możemy razem zjeść drugie śniadanie, pyszną przekąskę lub deser. Dogaduję się świetnie ze wszystkimi, bo przecież każdy lubi naturalne słodkości! Kremowy serek twarogowy Hochland Kanapkowy czekoladowy to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Pyszny, aksamitny i niesamowicie czekoladowy! Ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.

Super Choco i moc osładzania życia!

Przepisy

Babeczki waniliowe z serem z serka kremowego

Czas przygotowania: 40 minut, 12 sztuk.

Składniki na babeczki: 250 g mąki pszennej, 80 g cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 150 g jogurtu naturalnego 50 g oleju rzepakowego Na krem: 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy, 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki), 2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt, mieszamy. Łączymy z mąką i mieszamy łyżką do połączenia składników. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości.

Zobacz całość

Pankejki owsiane z serkiem i malinami, posypane orzechami

Czas przygotowania: 20 minut, ilość porcji: 3

Składniki: 150 g mąki owsianej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżki cukru trzcinowego, 2 jajka, 150 ml napoju roślinnego orzechowego, 30 ml oleju rzepakowego + do posmarowania patelni, Dodatkowo: Opakowanie kremowego serka czekoladowego Hochland Kanapkowy, 100 g malin, 100 g orzechów włoskich, Garść mięty

Przygotowanie: Mąkę, cukier, proszek i sodę oczyszczoną mieszamy w misce. Jajka roztrzepujemy, dodajemy napój roślinny i olej. Mieszamy z suchymi składnikami.

Zobacz całość

Warstwowy deser czekoladowym z owocami

Czas przygotowania: 20 minut, ilość porcji: 4

Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego, 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy, 300 g truskawek, 50 g malin, 50 g borówek, 50 g herbatników, Mięta do podania

Przygotowanie: 200 g truskawek miksujemy na mus. Truskawki kroimy w kostkę. Herbatniki kruszymy. Do pucharków wkładamy po 2 łyżki serka kremowego, na wierzch wsypujemy 2 łyżeczki herbatników, na wierzch wlewamy 2 łyżki jogurtu, na wierzch 4-5 łyżek musu truskawkowego, na wierzch układamy po kilka malin i borówek. Ozdabiamy miętą.

Quiz z charakterem