Poznaj naszych bohaterów

Hochland Kanapkowy czekoladowy

Jestem Super Choco i mam moc osładzania życia oraz poprawiania nastroju! Możemy razem zjeść drugie śniadanie, pyszną przekąskę lub deser. Dogaduję się świetnie ze wszystkimi, bo przecież każdy lubi słodkości z naturalnych składników! Kremowy serek twarogowy Hochland Kanapkowy czekoladowy z polskiego mleka to przekąska z charakterem dla entuzjastów słodkich smaków. Pyszny, aksamitny, bez konserwantów i niesamowicie czekoladowy! Ma krótką listę składników i dłuuugą listę zastosowań.

Super Choco i moc osładzania życia!

Przepisy

Babeczki waniliowe z serem z serka kremowego

Czas przygotowania: 40 minut, 12 sztuk.

Składniki na babeczki: 250 g mąki pszennej, 80 g cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 150 g jogurtu naturalnego 50 g oleju rzepakowego Na krem: 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy, 150 g owoców (borówki, maliny, truskawki), 2 kostki gorzkiej czekolady

Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier z wanilią mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i jogurt, mieszamy. Łączymy z mąką i mieszamy łyżką do połączenia składników. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do każdej ciasto do 2/3 wysokości.

Zobacz całość

Pankejki owsiane z serkiem i malinami, posypane orzechami

Czas przygotowania: 20 minut, ilość porcji: 3

Składniki: 150 g mąki owsianej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżki cukru trzcinowego, 2 jajka, 150 ml napoju roślinnego orzechowego, 30 ml oleju rzepakowego + do posmarowania patelni, Dodatkowo: Opakowanie kremowego serka czekoladowego Hochland Kanapkowy, 100 g malin, 100 g orzechów włoskich, Garść mięty

Przygotowanie: Mąkę, cukier, proszek i sodę oczyszczoną mieszamy w misce. Jajka roztrzepujemy, dodajemy napój roślinny i olej. Mieszamy z suchymi składnikami.

Zobacz całość

Warstwowy deser czekoladowy z owocami

Czas przygotowania: 20 minut, ilość porcji: 4

Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego, 200 g serka kremowego czekoladowego Hochland Kanapkowy, 300 g truskawek, 50 g malin, 50 g borówek, 50 g herbatników, Mięta do podania

Przygotowanie: 200 g truskawek miksujemy na mus. Truskawki kroimy w kostkę. Herbatniki kruszymy. Do pucharków wkładamy po 2 łyżki serka kremowego, na wierzch wsypujemy 2 łyżeczki herbatników, na wierzch wlewamy 2 łyżki jogurtu, na wierzch 4-5 łyżek musu truskawkowego, na wierzch układamy po kilka malin i borówek. Ozdabiamy miętą.

Quiz z charakterem